Digest Logo

„არ ადუღოთ თაფლი...“ - 4 რჩევა საახალწლო ტკბილეულთან დაკავშირებით მარი მალაზონიასგან

1766475480
სადღესასწაულო ტკბილეული

ექიმი და ტელეწამყვანი მარი მალაზონია გამომწერებს საახალწლო ტკბილეულის მომზადებასთან დაკავშირებულ რამდენიმე პრაქტიკულ და ჯანმრთელობისათვის სასარგებლო რჩევას აძლევს.

მისი თქმით, ზომიერების დაცვა და ჯანსაღი კვების ჩვევების გამოყენება სადღესასწაულო დღეებშიც მნიშვნელოვანია.

სადღესასწაულო ტკბილეულის შესარჩევად რამდენიმე წესი გამოვიყენოთ:

1. თუ ნიგოზი ან თხილეული არის მძაღე გემოსი, ან აქვს ობი, არ გამოიყენოთ ის არც გოზინაყში, არც კერძსა და მით უმეტეს ჩურჩხელაში.

2. არ ადუღოთ თაფლი, რათა არ წარმოიქმნას ფურფუროლი, უმჯობესია მიიყვანოთ ადუღებამდე და გააგრილოთ. ეს პროცესი 2-3 ჯერ უნდა გაიმეოროთ.

3. ძალიან ხშირად უპირატესობას ვანიჭებთ ფუმფულა ტორტებს ან ბისკვიტებს. დააკვირდით რამდენად გემრიელი შეიძლება აღმოჩნდეს 70%-იან შოკოლადში ამოვლებული ნედლი ან გამომშრალი ხილი. კარგი და სასარგებლო დესერტი იქნება ასევე ხილის ტარტი ან ხილის რულეტი.

4. მიუხედავად იმისა, რომ სადღესასწაულო დღეებში ყველზე მეტ ტკბილეულს მივირთმევთ, არ დაგვავიწყდეს ზომიერება“, - ამბობს ექიმი.

⭕ ასევე დაგაინტერესებთ:

⭕„შენი ფარული ძალა დღეს ყველაზე დიდ ბარიერსაც კი გადაგახდევინებს“ - 23 დეკემბრის ასტროპროგნოზი ზოდიაქოს 12-ვე ნიშნისთვის

⭕ „არ არის სასურველი ფულის ვალად გაცემა ან ბანკში შეტანა!“ - დღის მეტაფიზიკური პროგნოზი