ეთნოლოგი და თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტის პროფესორი როზეტა გუჯეჯიანი გადაცემაში „ამ შაბათ-კვირას“ ქართულ ტრადიციულ რიტუალებზე საუბრობს, მასში პურისა და ხორბლის მნიშვნელობაზე ჰყვება.
„სარიტუალო პური დღესაც ცხვება საქართველოს სხვა და სხვა კუთხეში. არქეოლოგიური გათხრები ცხადყოფს, რომ ხორბლის კულტურა ოდითგანვე არსებობდა ჩვენს ქვეყანაში. მოპოვებული მასალით დგინდება რომ საქართველოში 5 სახეობის ხორბალი მოიპოვებოდა“, - ჰყვება როზეტა გუჯეჯიანი.
დეტალების გასაგებად იხილეთ ვიდეო:
აგრეთვე დაგაინტერესებთ:
⭕„მამული, ენა, სარწმუნოება! ეს სამება ურყევია...“ - შალვა პაპუაშვილი