
ქართველი მწერლის ოტია იოსელიანის შვილიშვილის მეუღლე, ბლოგერი ნუცა ცისკარიშვილი სოციალურ ქსელში ხშირად აქვეყნებს ოჯახურ ვიდეოებს და კადრებს.
ამჯერად იგი აქვეყნებს ვიდეოს, სადაც სააღდგომო კვერცხების შეღებვის წესს საზოგადოებას უზიარებს:
„კვერცხის წითლად შეღებვის ტრადიცია ქრისტიანულ სამყაროში, სიმბოლურად, უმძიმეს დღესთან - ქრისტეს ჯვარცმასთან, ანუ ადამის მოდგმის გადასარჩენად დაღვრილ სისხლთან არის დაკავშირებული. ტრადიციის თანახმად, სააღდგომო კვერცხები წითლად, წითელ პარასკევს მზის ჩასვლამდე იღებება.
მომზადების წესი:
🔸გამოვიყენე ოჯახურის ენდრო, სადაც დაღერღილი ენდრო და ხახვის ფურცელია მოთავსებული.
🔸1 ც. შეკვრა ენდრო ჩავყაროთ საშუალო ქვაბში, დავასხათ 1,5 ლ წყალი და დავამატოთ 1 ჩ/კ მარილი, ვადუღოთ 20 წთ.
🔸გავაგრილოთ ენდროს ნაყენი 2-3 საათი (თუ დავაყოვნოთ 8-10 სთ. უკეთეს წითელ ფერს მივიღებთ).
🔸ოთახის ტემპერატურის 10 ცალი გარეცხილი კვერცხი ჩავალაგოთ ქვაბში და ავადუღოთ. ადუღებიდან ვხარშოთ 25 წთ. ნელ ცეცხლზე.
🔸 მოხარშული წითელი კვერცხი ჩავაწყოთ ცივ წყალში რომ უკეთ გაიფრცქვნას.
🔸 წავუსვათ ზეთი სიპრიალისთვის.
ქრისტიანები ქრისტეს მკვდრეთით აღდგომას წითელი კვერცხებით ულოცავენ მორწმუნეებს“, - წერს ნუცა ცისკარიშვილი ვიდეოზე.
⭕ ასევე დაგაინტერესებთ:
⭕ „რა ლამაზი შვილები გყავს...“ - თაკო ჩხეიძე ოჯახურ კადრებს აქვეყნებს
⭕„სულ მინდოდა,ასე, ჯეილოსავით დავმჯდარიყავი...“ - რა კადრებს აქვეყნებს მაია ასათიანი?