ფიტნესინსტრუქტორი, ნუტრიციოლოგიის რეზიდენტი და სერტიფიცირებული მანუალ-თერაპევტი, მამუკა რაშოიანი სოციალურ ქსელში როზმარინის ჩაის სასარგებლო თვისებებზე წერს და მომზადების წესს გვიზიარებს:
„როზმარინის ჩაი – ბუნებრივი ელექსირი გონებისთვის და გულისთვის. რატომ მალავენ მის ნამდვილ ძალას?“
ხმელთაშუა ზღვის მყუდრო ბაღებში როზმარინი ყოველთვის მეტს ნიშნავდა, ვიდრე უბრალოდ სამზარეულოს მცენარე.
საუკუნეების განმავლობაში ბებიები აგროვებდნენ მის სურნელოვან ტოტებს არა მხოლოდ სუპებისა და პურისთვის, არამედ იმისთვისაც, რომ მოემზადებინათ ნაზი ჩაი, რომელსაც მიაწერდნენ გონების გამოფხიზლებისა და სხეულის გაძლიერების უნარს. ითვლება, რომ ხელს უწყობს გონების გამჭრიახობასა და კონცენტრაციას, გეხმარება გახდე ფხიზელი და ცხადი აზროვნებაში;
შესაძლოა დაეხმაროს ჯანმრთელ მონელებას, განსაკუთრებით მძიმე საკვების შემდეგ;
ითვლება, რომ ხელს უწყობს სისხლის მიმოქცევის სტიმულაციას და სხეულის ბალანსს;
ზოგი ამტკიცებს, რომ თმისა და თავის კანის ჯანმრთელობასაც უწყობს ხელს, ასევე როგორც სასმელად, ისე სავლებად გამოიყენება;
ინგრედიენტები:
1 ჩაის კოვზი გამხმარი როზმარინის ფოთოლი (ან ერთი პატარა ტოტი ახალი როზმარინი)
2 ჭიქა წყალი
თაფლი ან ლიმონი გემოვნებით (არასავალდებულო)
მომზადების წესი:
მიიყვანე წყალი ადუღებამდე.
დაამატე როზმარინი და დააყოვნე 8–10 წუთით.
გაწურე და ჩაასხი შენს საყვარელ ფინჯანში.
სურვილისამებრ დაამატე თაფლი ან ლიმონი და მიირთვი ნელა, ღრმად ისუნთქე მისი არომატი.
შეგიძლია მიირთვა დღეში 1–2 ფინჯანი.
გაუზიარე ეს პოსტი მეგობრებსაც – შეიძლება ვიღაცას სწორედ ახლა სჭირდება ეს ინფორმაცია!“, - წერს მამუკა რაშოიანი.
⭕ ასევე დაგაინტერესებთ:
⭕ თელავში სოკოთი მოწამვლის შედეგად 60 წლამდე ქალი გარდაიცვალა
🎥 „მოტყუებით დაეუფლნენ მოქალაქეების კუთვნილ 148 042 აშშ დოლარს“ - დაკავებულია 2 პირი