Digest Logo

🎥 რა უნდა ვიცოდეთ აღდგომის სუფრის შემდეგ გასტროენტეროლოგიურ პრობლემებზე - პრევენციისა და მკურნალობის გზები

1745392948
თამთა ნიკოლაიშვილი

აღდგომის ბრწყინვალე დღესასწაულის შემდეგ რთული მისაღებია მძიმე და ნოყიერი საკვები ადამიანის ორგანიზმისთვის. ქართული სამზარეულოს თავისებურება იწვევს გარკვეულ სირთულეებსა და გასტროენტეროლოგიური პრობლემებს. 

სწორედ ამ თემაზე გადაცემაში „იმედის დილა“ ქირურგიის ეროვნული ცენტრის ექიმმა, გასტროენტეროლოგმა თამთა ნიკოლაიშვილმა ისაუბრა:

„მარხვის პერიოდში მცენარეულ საკვებზე უფროა გადასული ორგანიზმი, შედარებით ეჩვევა მცენარის გადამუშავებას. 

პირველ რიგში უნდა მიგვეღო იოგურტი, მაწონი და რძის პროდუქტებით. შემდეგ უნდა გადავსულიყავით ყველზე, კვერცხზე და მხოლოდ ამის შემდეგ უნდა მიგვეღო ხორცპროდუქტები, პირველ რიგში ქათმის, შემდეგ საქონლის და ბოლოს ღორის ხორცი.

კვერცხი ისეთი პროდუქტია, გასტროენტეროლოგიური დიეტის დროს უმეტესად მისაღებია. საუბარია მხოლოდ 1-2 ცალზე. კვერცხი და პასკა ერთად უფრო ამძიმებს მონელებას“, - ამბობს თამთა ნიკოლაიშვილი.

 ასევე დაგაინტერესებთ:

🎥 „ახალი სიმღერის დროც დადგა💥“ - თიკა ჯამბურიამ ახალი სიმღერა „აუ-რა“ ჩაწერა

2025 წლის მაისის ყველაზე საყურადღებო დღეები, როდესაც ჯობს, შედარებით მეტი სიფრთხილე გამოვიჩინოთ

🎥 🍇🥛🥐რომელი პროდუქტი უნდა მივირთვათ ამა თუ იმ ვიტამინის მისაღებად?! - ზაზა თელიას რჩევები