Digest Logo

არნახული გემო - ლობიანის გამორჩეული რეცეპტი ბარბარობისთვის

1702727810
ლობიანის ღვეზელი

ლობიანი ბარბარობის დღესასწაულის განუყოფელი ნაწილია. ტრადიციულად ყველა მართლმადიდებლურ ოჯახში ამ დღეს ლობიანს აცხობენ. 

„დაიჯესტი“ გთავაზობთ ლობიანის რეცეპტს, რომლის მიხედვითაც ბარბარობას ლობიანები უნდა დააცხოთ:

ინგრედიენტები ცომისთვის:

ფქვილი 1კგ

საფუარი 1ს/კ

შაქარი 1ს/კ

ზეთი 2ს/კ

მარილი ½ ჩ/კ

ფქვილს დავუმატოთ შაქარი, ზეთი, საფუარი, მარილი (მარილი საფუარს არ მოახვედროთ), მოვზილოთ თბილ წყალში, ცომი პირველად რომ ამოვა ჩავზილოთ და კიდევ რომ ამოვა მერე გამოვაცხოთ ლობიანები.

გულსართი:

ლობიო 1კგ

რაჭული ლორის ქონი 100გრ

მარილი გემოვნებით.

მომზადების წესი

გულსართის მომზადება:

ვხარშავთ ლობიოს(ხარშვისას რამდენჯერმე ვუცვლით წყალს), კარგად რომ მოიხარშება წვენი გადავწუროთ, შევაზავებთ ღორის ქონით და მარილით, თუ მასას ცხიმი კარგად აქვს ლობიო არ გადმოიყრება. თუ მარხვაზე ხართ შეაზავეთ მცენარეული ცხიმით.

ლობიოს გუნდა და ცომის გუნდა ტოლები უნდა იყოს. ჩავდებთ ლობიოს ცომში, გავაბრტყელებთ და ვაცხობთ, გამომცხვარ ლობიოსაც ღორის ქონს ვუსვამთ ზემოდან (ან მცენარეულ ცხიმს მარხვის შემთხვევაში).

არსებობს ლობიანის კიდევ ბევრი ვარიაცია, ე.წ ქალაქური ვარიანტები, ამ დროს ლობიანს გულში შეგიძლიათ დაამატოთ მოშუშული ხახვი და ნიორი, სუნელები, შავი დაფქული პილპილი გემოვნებით, ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ ფენოვანი ცომი ფენოვანი ლობიანებისთვის, თუმცა გახსოვდეთ რომ ფენოვანი ცომი გაცილებით კალორიულია საფუვრიან ცომთან შედარებით.

აგრეთვე დაგაინტერესებთ:

🎥 „ბავშვს თავის უკანა მხარე ფაქტობრივად ამძვრალი აქვს“ - გურიაში ძაღლის მიერ დაკბენილი მცირეწლოვანი თბილისში გადმოჰყავთ

„ძალიან დიდი დანაკლისია საზოგადოებრივი მაუწყებლის მაყურებლისთვის.. ყველა მთავრობა ერთი და იგივე გზას დაადგა“ - ნინო ზაუტაშვილი

ხვალ ბარბარობაა - რატომ აცხობენ ამ დღეს ლობიანს?