
გადაცემა „დილა მშვიდობისა საქართველოში“, დებმა მუშკუდიანებმა სვანური გემოებით შექმნილი თანამედროვე კერძი „ლეშნუ ტაკო“ მოამზადეს.
„კულინარიასთან მეგობრობა ბავშვობიდან მოდის, როდესაც სვანეთში ჩამოვიდოდით ბებო გვიკეთებდა ხოლმე ძველ სვანურ ტრადიციულ კერძებს. სვანური სამზარეულო მხოლოდ თაშმიჯაბითა და კუბდარით არ შემოიფარგლება. ის ბევრად მრავალფეროვანია და გასტროტურიზმის მიმართულებით დიდი პოტენციალი აქვს სვანურ სამზარეულოს. ჩვენც გვინდა პატარა წვლილი შევიტანოთ, სწორედ ამიტომ დავიწყეთ ტრადიციული კერძების გათანამედროვება. სწორედ ამის მაგალითია „ლეშნუ ტაკო“, რომელიც თავდაპირველად „გემო ფესტისთვის“ შევქმენით“, - ჰყვებიან კულინარი დები.
⭕აგრეთვე დაგაინტერესებთ:
⭕როგორი ამინდია მოსალოდნელი საქართველოში