Digest Logo

როგორ განვასხვაოთ ნამდვილი და ფხვნილზე დამზადებული ყველი? - სურსათის უვნებლობის სპეციალისტის რეკომენდაცია

1754806318
ირაკლი არაბული

სურსათის უვნებლობის სპეციალისტი ირაკლი არაბული სოციალურ ქსელში საზოგადოებას მნიშვნელოვან ინფორმაციას უზიარებს. 

იგი გვასწავლის, როგორ  განვასხვაოთ ნამდვილი და ფხვნილზე დამზადებული ყველი:

„როგორ განვასხვაოთ ნამდვილი და ფხვნილზე დამზადებული ყველი?

ყურადღება მიაქციეთ დასახელებას, ნამდვილ ყველს რძეზე დამზადებულს უნდა ეწეროს აუცილებლად ყველი სახელი(იმერული ყველი, სულგუნი, ქარხნის ყველი და ა.შ).

ხოლო რძის ფხვნილზე დამზადებულ ყველზე ყველი სახელწოდების გამოყენება არის აკრძალული, ამიტომ შევხვდებით დასახელებებს:„იმერული”,„სახაჭაპურე”,”„საგაზაფხულო” და ა.შ.

საქართველოს კანონმდებლობის მიხედვით, თუ ყველი ნედლი რძით არ არის დამადებული აკრძალულია „ყველი” სახელის გამოყენება“, - წერს ირაკლი არაბული.

ასევე დაგაინტერესებთ:

„გარდაცვალების ჟამს დაინახავს პირველად საკუთარ თავს - ზუსტად ისეთს, როგორიცაა სინამდვილეში და შეძრწუნდება“ - თეოდორე გიგნაძის ქადაგება

„შესაძლებელია, განვითარდეს სტიქიური პროცესები“ - მეტეოროლოგის გაფრთხილება მოსახლეობას

🎥 „მჯერა, შორენას მოუყვება შოშიებზე თუ როგორ უყვარს ყველას მისი შვილები“ - რას წერს გიგა ცხელიშვილი