
სურსათის უვნებლობის სპეციალისტი ირაკლი არაბული სოციალურ ქსელში საზოგადოებას მნიშვნელოვან ინფორმაციას უზიარებს.
იგი გვასწავლის, როგორ განვასხვაოთ ნამდვილი და ფხვნილზე დამზადებული ყველი:
„როგორ განვასხვაოთ ნამდვილი და ფხვნილზე დამზადებული ყველი?
ყურადღება მიაქციეთ დასახელებას, ნამდვილ ყველს რძეზე დამზადებულს უნდა ეწეროს აუცილებლად ყველი სახელი(იმერული ყველი, სულგუნი, ქარხნის ყველი და ა.შ).
ხოლო რძის ფხვნილზე დამზადებულ ყველზე ყველი სახელწოდების გამოყენება არის აკრძალული, ამიტომ შევხვდებით დასახელებებს:„იმერული”,„სახაჭაპურე”,”„საგაზაფხულო” და ა.შ.
საქართველოს კანონმდებლობის მიხედვით, თუ ყველი ნედლი რძით არ არის დამადებული აკრძალულია „ყველი” სახელის გამოყენება“, - წერს ირაკლი არაბული.
ასევე დაგაინტერესებთ:
⭕„შესაძლებელია, განვითარდეს სტიქიური პროცესები“ - მეტეოროლოგის გაფრთხილება მოსახლეობას
🎥 „მჯერა, შორენას მოუყვება შოშიებზე თუ როგორ უყვარს ყველას მისი შვილები“ - რას წერს გიგა ცხელიშვილი