„როგორ მზადდება სოსისების, ძეხვების ქათმის ნაგეთსი და ზოგჯერ შემთხვევაში ნახევრად ფაბრიკატები“, - ამის შესახებ სოციალურ ქსელში სურსათის უვნებლობის სპეციალისტი, ირაკლი არაბული საუბრობს და საზოგადოებას რჩევებს აძლევს.
„ქათამს აცლიან ნაჭრებს, ბარკლებს, ფრთებს ფრთის ძირებს, ფილეს და ეს დარჩენილი ნაწილები, რომელიც ძირითადად შედგება ძველებისგან, კანისგან და მცირე რაოდენობით ხორცისგან გადის სპეციალურ მანქანაში, სადაც მაღალი წნევის შედეგად გადაიქცევა ერთგვაროვან მასად, რომელიც არის ქათმის მექანიკურად განცალკევებული ხორცის სახელით ცნობილი.
ეს კი თითქმის ყველა ზემოთ ჩამოთვლილი პროდუქტის შემადგენლობაშია.
გახსოვდეთ, არ არის რეკომენდებული ისეთი პროდუქტის მირთმევა, სადაც შემადგენლობაში ქათმის განცალკევებული ხორცი წერია“, - ამბობს ირაკლი არაბული.
⭕ ასევე დაგაინტერესებთ: