Digest Logo

🎥 როგორ მზადდება სოსისები, ძეხვები და ნახევრად ფაბრიკატები? - ირაკლი არაბულის გაფრთხილება საზოგადოებას

1764842479
ირაკლი არაბული

„როგორ მზადდება სოსისების, ძეხვების ქათმის ნაგეთსი და ზოგჯერ შემთხვევაში ნახევრად ფაბრიკატები“, - ამის შესახებ სოციალურ ქსელში სურსათის უვნებლობის სპეციალისტი, ირაკლი არაბული საუბრობს და საზოგადოებას რჩევებს აძლევს.

„ქათამს აცლიან ნაჭრებს, ბარკლებს, ფრთებს ფრთის ძირებს, ფილეს და ეს დარჩენილი ნაწილები, რომელიც ძირითადად შედგება ძველებისგან, კანისგან და მცირე რაოდენობით ხორცისგან გადის სპეციალურ მანქანაში, სადაც მაღალი წნევის შედეგად გადაიქცევა ერთგვაროვან მასად, რომელიც არის ქათმის მექანიკურად განცალკევებული ხორცის სახელით ცნობილი. 

ეს კი თითქმის ყველა ზემოთ ჩამოთვლილი პროდუქტის შემადგენლობაშია. 

გახსოვდეთ, არ არის რეკომენდებული ისეთი პროდუქტის მირთმევა, სადაც შემადგენლობაში ქათმის განცალკევებული ხორცი წერია“, - ამბობს ირაკლი არაბული.

⭕ ასევე დაგაინტერესებთ:

⭕„დააკვირდით, როგორი არეულია ხალხი, რა დღეში არიან ჩავარდნილები ადამიანები და რა დღეში აგდებენ ერთმანეთს...“ - რას წერს გია ჯაჯანიძე

⭕„სიბნელე მხოლოდ იქ ძლებს, სადაც იპოვის სივრცეს და ნახავს კუთხე არ გაქვს განათებული, ხოლო სინათლე იქ შედის, სადაც შენ მის მისაღებად შლი გულს“ - ქეთევან ჯანდიერი

⭕„დაქორწინდით, დაიწყეთ მკურნალობა, მშენებლობა და გადადით ახალ სახლში...“ - დღის მეტაფიზიკური პროგნოზი