Digest Logo

🎥 როდის უქმნის ახალი კარტოფილი საფრთხეს ჩვენს ჯანმრთელობას?! - სურსათის ეროვნული ექსპერტის რჩევები

1742541520
ეკა გიგაური

„უნდა ვიცოდეთ იმის შესახებ, რომ ნაადრევად მოყვანილი კარტოფილი, ბოსტნეული, რომელიც თავდაპირველად შემოდის, გვახარებს, თავად პროდუქტი არის სასარგებლო, რადგან ბოჭკოებს შეიცავს, ცხიმი არ აქვს, მაგრამ ნიტრიტები და პესტიციდებია ძირითადი საფრთხე. არსებობს ქიმიური საფრთხეები, რასაც კარტოფილის მოყვანის დროს იყენებენ, დაჩქარების მიზნით“, - ამის შესახებ სურსათის ეროვნული ექსპერტმა ეკა გიგაურმა გადაცემაში „დილა მშვიდობისა საქართველო“ ისაუბრა და საზოგადოებას რეკომენდაციები გაუზიარა.