
სურსათის უვნებლობის სპეციალისტი ირაკლი არაბული სოციალურ ქსელში ვიდეომიმართვას ავრცელებს, სადაც ლობიოს შენახვის სწორ გზებზე საუბრობს.
როგორც თავად ამბობს, არასწორი შენახვის გამო, ლობიოს ხშირად უჩნდება მატლები, რის გამოც საკვები პროდუქტი გამოყენებისთვის უვარგისი ხდება:
„როგორ შევინახოთ ლობიო, რომ დიდი ხნის განმავლობაში შევძლოთ მისი გამოყენება და არ გაფუჭდეს?!
ლობიოს შენახვა ძალიან დიდი პრობლემაა მომხმარებლებისთვის, რადგან ბევრ შემთხვევაში, ლობიოს უჩნდება მატლები და უვარგისი ხდება გამოყენებისთვის.
არსებობს მისი შენახვის რამდენიმე მეთოდი, რითაც მატლებს გამრავლების საშუალებას არ მივცემთ.
პირველი ვარიანტია, რომ ლობიო დავავაკუუმოთ (ვაკუუმში მოვაქციოთ) ლობიო და ეგეთ მდგომარეობაში შევინახოთ, რადგან ვაკუუმი, უჟანგბადო გარემო მატლებს არ მისცემს გამრავლების საშუალებას.
ასევე კარგი იქნება თუ გამოიყენებთ დაფნის ფოთოლს, რადგან ეს ხელს უშლის მატლებს გამრავლებაში“, - ამბობს ირაკლი არაბული.
ასევე დაგაინტერესებთ: