1749205697
ზაფხულში, მაღალი
ტემპერატურის გამო,
ზოგიერთი საკვები უფრო
სწრაფად ფუჭდება და
საფრთხეს წარმოადგენს
ჯანმრთელობისთვის.
გადაცემაში „შუადღე“
კვების ექსპერტის, ეკა
გიგაურის მიერ
ჩამოთვლილია საშიში
საკვები, რომლებსაც
განსაკუთრებული სიფრთხილე
სჭირდება ზაფხულში, მით
უმეტეს სასკოლო
ექსკურსიები სწორედ
წელიწადის ამ დროს
იგეგმება უმეტესად. „არ
შეიძლება: პომიდვრის,
ვაშლის, ბანანის, ავოკადოს,
კიტრის დაჭრილ
მდგომარეობაში წაღება,
რადგან მას შეეხო დანა და
უკვე გახსნილია. აკრძალული
საკვების ნუსხაშია,
მოხარშული ბრინჯი,
მაიონეზიანი სალათები,
თევზი, სუში, რძის
პროდუქტები, რძე, იოგურტი,
ყველი, კვერცხი და
კვერცხისგან დამზადებული
კერძები“,- ამბობს
ექსპერტი. ვრცლად, ნახეთ
ვიდეო:
იხილე მეტი